Min bön.

Ibland en själ möter lidande inga livsval kan välja bort; där bara den större kraften ljuset i själens dunkla natt kan tända. Jag ber för alla som befinner sig i förtvivlade situationer; där livet verkar ha gått i stå och där ropen om hjälp inte verkar hörsammas. Jag ber för alla som är uppspikade på sitt personliga helvetes kors och där räddningen känns fullständigt avlägsen och där livet kanske handlar mer om att söka härda ut än att kunna vara. Jag ber om hopp och ljus och löfte om återuppståndelse; om att livet ska kännas just så; att vi får gå i återfödelse och låta oss bäras av hoppet om nytt liv; hoppet om ljuset i mig och dig.

cropped-blog21.jpg

(Ovanstående bön skrev jag på en långfredag och även om jag inte kristen är utan djupt andlig så går älskad Jesus alltid i hjärtat mitt.)

Bön kan vara vår efterlängtade andning i stunden; vår vila från rationalismens kors och börda. I bönen kan jag vila i varandet och slippa och släppa all kontroll jag ofta illusoriskt tror mig ha. Jag kan i bönen andas och ta emot ljusets bärande balkar; jag kan vila i det större andetagets vilja med mig och andra.

Bön är ett sätt att kommunicera med det större i mig; ett rum och en plats där jag kan vara med det jag bär och ber om. I bönen kan jag uppgå i det jag är och därmed medvetet närvara i mitt eget liv; överlämna mig till källan och låta den ta ut riktning och visa flöde. Här kan jag upphöra att vara mitt begränsande jag och istället fyllas av det vi i alla söker och är; varandet.

För bön är mitt sätt att förmedla att jag hör, ser och vill det högre syftet. Ett syfte jag själv kanske inte alltid förstår men söker sätta min totala tillit till då jag inte kan finnas utanför den större viljans väg. Att på djupet det förstå är att överlämna sig och uppgå i det större; att låta ljuset ta det roder det egentligen alltid har haft och låta livet bli det flöde vi alla är.

Bönen kan också vara ett sätt att finnas där för andra, att be är att ge energi genom min bönekraft, genom min bön. Att genom bön sluta upp kring någon i kris, genom att överlämna mig i bön till den större vägens vilja, kan ibland ge de mest underbara mirakel.

På Facebook finns ett fridfullt och varsamt bönerum där vi som där samlats går med respekt för varandra och våra olika andliga vägar. Vissa är kristna, andra buddhister och den tredje har, som jag, en egen hemsnickrad andlighet. Få känner varandra annat än genom bönen och genom viljan att finnas med sin själ kring den som i nöd är. I bönerummet ger vi inga råd (om inte den som ber om bön ber om det) utan vi koncentrerar oss på att enkom överlämnande be. Vill du vara med är du varmt välkommen: Bönerum

Här finns mer info om mig: Yvonne Hedlund eller här Om mig.

Här kan du få en gratis kort medicinsk reading: Medicinsk intuition – varför är jag sjuk?

Gå gärna också med i Medvetet föräldraskap

Här kan du få hjälp med dina drömmar via mitt drömforum på Facebook Drömtolkning – din och min!

Här hittar du mina bloggtexter: Blogg