Urinvägsinfektion; från ett medicinskt intuitivt perspektiv

Urinvägsinfektioner (UVI) är vanligtvis rätt komplexa saker att förstå från ett intuitivt medicinskt håll även om man ofta visserligen kan se tydligt att något är infekterat i förhållande till vårt vatten (urin) och hur det renas. Vatten symboliserar bland annat vårt undermedvetna, våra känslor men också chi dvs. vår livskraft; vårt flöde i livet. Urinen och urinvägarna berättar också hur vi filtrerar och tar oss an det ”blöta” i vårt liv och där just t.ex. sorg och tårar är en belysande bild för vad som kan tänkas vara blockerat. En gammal ogråten sorg kan ligga till grund för det som visar sig vara i oflöde vid UVI. Men det handlar inte bara om den typen av ”blöta” känslor utan kan även röra t.ex. ilska (som ofta symboliserar infektion), förtvivlan osv. Att t.ex. vara ”pissed off” och att känna sig kanske oförmögen att visa ilskan mot personen det rör kan skapa återkommande UVI:s och vägen ut och ur upprepade infektioner kan då vara att söka få fatt i ilskan och finna ett konstruktivt uttryck för det som kroppen bär och visar med UVI.

Urinvägarna kan också ha att göra med hur grundade vi är i vår kropp och många är de kvinnor som varit gravida och inte haft några krystvärkar (de sista kraftfulla när man ska pusha bebis ut) som också ofta har haft många UVI:s genom livet. För om man inte tillräckligt grundad i sin kropp kan det visa sig på oerhört många vis varav just brist på krystvärkar är en. (Därmed inte sagt att avsaknad av just krystvärkar alltid rör att man är ogrundad eller att det hänger ihop med UVI.) Att grunda sig är många gånger A och O vid UVI då det öppnar upp det flöde som kan vara blockerat. Det finns många tekniker och vägar för att grunda sig varav trädmeditationer är en enkel variant; en annan är att djuplodande gå ner i sina fötter och slå rot fortlöpande och det, att komma in i vår kropp, är något vi alla behöver göra konstant för att må så bra som möjligt.

Yosemite Firefall

Bild: Yosemite firefall

En annan sida av UVI:s är från ett shamanskt perspektiv där man kan se att någon festar på någon annans livsenergi dvs. när en UVI visar att någon, en närstående eller mer perifer person, tar för sig av min livskraft och därmed ”infekterar” mig. Det kan också vara tvärtom; att jag söker festa på någon annans kraft och energi och därmed ”smutsar” ner mitt system med energi som jag söker få av någon annan även om denna variant är mycket ovanligare. Här kan man behöva ta hjälp av någon som kan rensa rejält i djupet och mer info om det kan ni hitta här: Yvonne Hedlund  eller i Om mig sektionen här på min blogg.

Ibland rör UVI vår sexualitet även om alla sjukdomar alltid har en individuell historia i sig; något som är centralt för en medicinskt intuitiv som jag; att titta på just din historia och se på djupet varför du har den sjukdom just du har. Urinvägsproblem kan alltså ha att göra med chakra två där sexualiteten har sitt center och vid UVI där man tror det har med sexualiteten kan man fråga sig själv hur man har det med sin sexualitet. Kan jag sätta ut gränser? Har jag sex för min skull eller för den andres? Är jag grundad i min sexualitet? Känner jag lust? Har jag växt min sexualitet upp? Känner jag mig invaderad vid sex dvs. låter jag den andre kliva in för mycket i mig energimässigt? Invaderar jag? Utnyttjas jag? Utnyttjar jag? Är jag arg på min partner? Är min partner arg på mig? Har jag en historia av övergrepp som visar sig på detta vis? Är UVI mitt sätta att skydda mig från min partner eller andra sexuella kontakter? Hur ser flödet ut mellan mig och min/a sexpartners?

tantric_sex

Njurbäckeninflammation är när UVI:n gått upp i njurarna och ofta betyder det, från ett medicinskt intuitivt håll, att man ignorerat en UVI:s djupare budskap så att det man har behövt titta på i sig själv, läka, inte har fått det utrymme det behöver. En njurbäckeninflammation kan gå över i sepsis (blodförgiftning) och det visar ju i sin tur på att hela ens liv är förgiftat; att man behöver rensa och läka sig själv på alla möjliga vis och sätt. Ett annat mycket vanligt problem är att man får en UVI och sen tar man antibiotika och så får man candida på kuppen (eller har en candida som ligger i kroppen och som blir överaktiverad av just antibiotikan). Sen kan man ha det svårt att bli av med candidan som sen liksom bjuder in en ny UVI och så är rundgången igång dvs. candidan och UVI:n tar varandra i hand och så har man oerhört svårt att få bukt med båda. (Jag är på gång med en text om candida ur ett medicinskt intuitivt perspektiv.)

Vad kan man göra för att hjälpa sig själv vid UVI? Förutom den klassiska tranbärsjuicen (utan socker och ekologisk) så tror jag på, om man har en svår UVI, att blanda skolmedicin och alternativ i just det här fallet. För har man en rejäl UVI ska man inte krångla med den utan söka läka den genom en antiobiotikakur där resistensbestämning gjorts. (Med andra ord behöver läkaren skicka din urin på odling och resistensbestämma så att du inte får fel antibiotika även om läkare ju ofta ger ett antibiotikum till dess odlingssvaren kommer och det för att förhindra t.ex. njurbäckeninflammation dvs. det är ju viktigt att ta antibiotikan även om du ännu inte vet vad det är för sorts bakterier så att inte infektionen kanske försvåras.) Råkar du sen ha fått resistenta bakterier så går de att rena ur kroppen även om det ibland kan ta sin lilla tid.

Bygg sedan kropp genom att hjälpa den läkande med alternativt (och skolmedicinskt om du också väljer det) med till exempel tranbärsjuice, våra svenska lingon, ekocitronvatten, äppelcidervinäger, persiljeavkok (1 knippe eko persilja i en liter kokande vatten, låt stå och dra i 10 min. Intages under 1 dygn), björkjuice, oreganoolja och manukahonung (både oreganooljan och manukan är naturliga bakteriedödare) samt kolloidalt silver – KS. Jag är personligen lite dubbel till KS men tänker att det där väljer man ju själv och KS sägs vara bakteriedödande. Vissa inte bara dricker KS utan även sprayar urinröret, blöter en tampong eller binda med KS och där får man ju hitta sin variant såklart. Problemet med KS är att det är svårt att veta hur mycket man ska ta samt om det interagerar med andra mediciner plus att en viss rädsla finns (hos mig) för att resistens kan utvecklas. Dessutom vet ju ingen vad den toxiska (dödliga) dosen ligger på vid oralt intag. Men den eventuella diskussionen, om KS, för jag inte här och just nu utan valet är ju såklart fritt. Det finns ju dessutom otaliga och ytterligare tips på naturligt läkande att ta del av på nätet så googla och lyssna din vägledning in och se vad just du kan tänkas behöva. Sen är det ju då såklart av oerhörd vikt att just sätta igång och ta reda på vad kroppen vill berätta på djupet med din UVI. Finns det någon i din närhet som gör dig pissed off? Har du en begravd sorg som vill finna sitt uttryck? Är du blockerad i ditt flöde (kreativt etc)? Behöver du grunda dig? Är du arg? Tar du emot någon annans ilska när du egentligen behöver sätta ut gränser? Har du en släkthistoria som behöver få kikas igenom; behöver något/någon där läkas? Osv.

Glöm inte sen att ge dig själv nya och fina magbakterier efter antibiotikakuren så att du läker tarm och andra delar av kroppen som också behöver frisk bakteriekultur. Det är ju för övrigt ingen idé att fylla sig med goda magbakterier under antibiotikakuren då bakterierna ju då dör. Men följande förslag är kanonbra att efter kur ge sig själv; probiotikatabletter (Holistics LactoVitalis är mycket bra probiotika), Rejuvelac (görs enkelt och billigt själv), opastöriserad miso, Holiferm, syrade grönsaker (Tistelvind har bra produkter) och kombuscha med mera.

En annan fin återställare av bakteriefloran i underlivet är Lactal som finns att köpa på apotek och som är mjöksyrabakterier som man tar som vagitorier eller tuber/gel. Om man har problem med tex candida som ger UVI-krångel så är detta en fantastisk naturlig produkt som man dessutom kan ta under lång tid.

I övrigt skulle jag söka ägna mig åt healing i andra former såsom  t.ex. Reconnective Healing (en fantastisk och kraftfull healing som på bara några gånger kan hela mycket svåra sjukdomar och andra tillstånd), Rosenmetoden, Drömtolkning eller det du själv får vägledning på som en bra och läkande väg där ljuset i dig igen kan flöda. Detoxa psyket på alla vis och läs mer om det här. Lycka till!

Här har du recept på en UVI – smoothie (sur urinvägsinfektionsdricka)

Reconnective Healing hittar du här: Nick Dimos – Reconnective Healer

uvi

 

 

 

Leave a Reply