Detoxa psyket – att läka sin själ.

Om vi städar ur kroppen med en fastekur, detoxprodukter, ekologisk mat eller annat som ska rensa kroppen från allsköns bråte får vi inte glömma det viktigaste; att detoxa psyket! För om vi bara fejar ur vissa delar av oss själva låter vi psyket som är hela vår konstitution, hela vårt jag, puttra på i gamla banor och då sker ingen större utrensning, förändring och läkning på djupet. Visserligen är det kanon för psyket att via till exempel ekologisk mat få rensa slagg och smuts ur system även om det största behovet av detox handlar om hur vi har det med vårt jag, psyket, och vårt bagage dvs. vårt samlade psykes erfarenheter och upplevelser. Att detoxa psyket är att läkande rensa ut gamla trauman, vätskande sår och allsköns giftigheter såsom negativa tankar, tillstånd och livstematik; att städa sig själv hel!

097afcb5f79850a3e70e22c9054ba02d

Detox av psyket görs via allt från kroppsterapi till att på djupet äga sin skugga; titta på och integrera skuggan (mer om den strax) genom just kanske kroppsterapi, pratterapi, healing, drömtydning eller på annat sätt skåda rakt in i sitt djup. För ju djupare och bredare du kan gå med psykets detox desto större rum kan du frigöra för att släppa in det ljus du redan är. (Längst ner i texten finns tips på hur man kan göra.)  För många gånger går vi runt och blaskar i en omedveten sörja i ointegrerade psyken dvs. vi går med vårt tunga bagage och har inte tagit reda på vilka vi egentligen är; vilken sanning just jag är. För är du din egen röst?  Kan du vara nära dig själv? Har du ett varmt och kärleksfullt förhållande till din egen person där du bottnar i dina äkta känslouttryck? Vet du vem du är och kan agera därefter? Har du integritet samt på andra sätt kan stå stadigt i din egen närvaro, sårbarhet och styrka?!  Har du medvetandegjort ditt psyke så pass att du känner att det är du som står i din sanning, ditt varande? Som att i högsta närvaro kunna se och acceptera sig själv för den du är; mörk och ljus i en helig blandning. Att ta emot och acceptera, läs älska, de olika delarna av sig själv är att vara och bli sin sin helhet! (Du kan läsa mer om det här: Att gå med och i mänsklighet. )

Skuggan är allt jag inte vill vara men ändå är och den är helt och fullständigt central för vår läkning; vår detox av psyket. Skuggan är den del av dig som ligger i mörker; den del som ännu inte är medvetandegjord och den del där du förlägger allt du alltså inte vill vara men är. Det är den delen som till exempel alltid ser felen hos andra men som inte ställer sig frågan om varför just jag relationsmässigt drar till mig samma typ av partner, varför arbetskollegans högljudda sätt retar ihjäl mig eller varför jag alltid har svårt för blyga människor; helt enkelt varför viss tematik återkommer i mitt liv. Ofta handlar det om att vi ser oss själva som enkom den goda och andra de onda dvs. den syndabock och offermentalitet som de flesta ägnar sig åt och där man sällan vill spegla sig i det som man själv skapat och är och där parrelationen är det bästa exemplet på detta. För det är (för de flesta) nästan alltid ”den andres fel” vid skilsmässa och ofta den andre som är si och så och usch och tvi vale. Mycket få slår sig ner framför spegeln och identifierar likheterna; äger sig själv i mötet med den andre i mig dvs. de delar som jag behöver kika på och som jag förlagt i skuggan och som min partner speglar upp i mig. Det fritar inte den andre, den jag skiljer mig ifrån, från dess mörker och det den är! Inte heller innebär det att jag inte får sätta ut en fet gräns till min före detta eller på annat sätt kliva ur en ohälsosam duett. Däremot betyder det, om jag tittar på och äger våra likheter, att jag kan integrera det jag vill skilja mig från och då verkligen gå vidare!

000000000000000000000000000

Skuggan innehåller också alla de illusioner vi har om oss själva och i skuggan stuvar vi in alla de sidor som vi av någon anledning inte vill vara eller kännas vid.  Det kan vara ilskan som fått lära sig sen barnsben att den inte är välkommen. Det kan vara vår sårbarhet som aldrig, i vår barndom, fick en accepterad plats eller det kan vara våra största kreativa förmågor som av någon anledning inte vågar sig fram. Skuggan kan också innehålla mängder med till exempel glädje som vi stuvat undan då pappa kanske alltid var en bister typ som straffade sönder varje glädjeyttring och som ständigt hängde ut i hat, depression och mörker och där överlevnadsstrategin för liten var att gömma sitt ljus och sin glädje i just skuggan. Att frigöra sitt låsta ljus i skuggan ger i och för sig alltid mer livsglädje. Men att också ta fram kanske nedtryckt glädje som aldrig fått sina vingars fulla kraft är att ljusa upp sitt liv många, många lux. Skuggan bär allt mörker som vill bli ljus och ju mer vi kan möta den i integration desto helare blir vi som individer. Skuggan är sanningen om oss själva, sanningen som alltid gör oss fria.

65998ca844516061b2a53d1a04e4ad9e

När man detoxar sig själv och sitt psyke behöver man hålla några käpphästar i hand. Dels behöver man söka just sanningen och man behöver vilja skingra sina illusioner, lögner och sår så att man inte hänger ut i en version av sig själv som inte är sann. För ju mer jag kan ringa in och föra in sanningen i mitt liv desto högre kan jag vibrera av den och låta flödet och mitt sanna jag ta och få sin rättmätiga plats. Man behöver också vilja möta det som man samlat på hög dvs. man behöver vilja slå sig ner med till exempel sin smärta och hulka sin läkning. Man behöver också alltså våga kika i den berömda spegeln och äga de projiceringar man fyrar av mot andra dvs. allt jag har svårt för i andra säger något om mig själv läs om jag inte vet vem jag är kan jag inte heller läka och städa ur. Dessutom behöver man kunna överlämna sig och låta universum visa hur städschemat ser ut. Vi (egot) kan ju ha en massa tankar och åsikter om hur en städning ska se ut men sen händer det annat som universum vill att vi ska damma av och vädra ut även om vi också definitivt behöver ta roder i vår egen process och söka staka ut en väg att läkande gå. Men vi behöver vara öppna för att läkning inte alltid ser ut som egot tänkt sig!

En annan viktig aspekt när man detoxar psyket är att titta på vad en eventuell sjukdom vill oss berätta. För i min värld finns alltid en anledning till att sjukdom uppstår och varför själen pratar i just din diagnos. Även om vi har en sjukdom vars symtom delas av många är det min personliga historia som är den viktiga för att i grund och botten förstå sjukdomen och börja nysta i ett eventuellt läkande. Här kan du få  en kort gratis medicinsk intuitiv reading av mig: Medicinsk intuition – varför är jag sjuk?  (Har en kö in i forumet men släpper tyvärr inte in någon mer nu då jag funderar på att göra om formen av en rad anledningar. Är också för sjuk själv för att kunna hålla igång gruppen på det sätt jag önskar..)

Om vi inte detoxar psyket dvs. slår oss ner och tar hand om det livet visar betyder det att vi samlar på inre hög. Det kan sen dyka upp i livet som allsköns krångel och just sjukdomar då vi (om vi inte fortlöpande integrerar det vi är med om) då blockerar vårt eget flöde. Ett bra exempel är när somliga säger: ”Hon levde så hälsosamt och ändå fick hon cancer” då sjukdom kommer sig av många faktorer där blockeringar “gjorda av” psykiskt bråte är en av dem och från mitt sätt att se det den största och kanske enda. Har du till exempel varit med om en rad svåra trauman behöver du slå dig ner och trösta din själ hel. Du behöver rensa i röran och bena dig själv ut och hitta dina diamanter i bråten. Du behöver se att kärlek är att läka det som varit och är och att du kan detoxa dig själv hel!

02514d22a0aaa90b584908086613a477

Här följer nu en radda tips på hur du kan detoxa psyket dvs. läka dig själv på djupet:

1. Byron Katies – The work. Ett enkelt och billigt sätt att undersöka din verklighet och hur dina tankar låser fast dig i illusioner som hindrar dig från att leva fullt ut. Metoden är fullständigt fantastisk och mycket transformativ! I boken ”Älska livet som det är – fyra frågor som kan förändra ditt liv” finns all information om The work. Boken finns i pocket dvs. ett mycket billigt sätt att börja läka på djupet.

2. Healingkoden – sex minuter för att läka orsaken till dina problem med hälsa av Alexander Loyd, Ben Johnson. Ännu ett oerhört transformativt, billigt och enkelt sätt att på djupet rensa ur och läka och många när fullständigt mirakulösa resultat med metoden. Du städar bort massor i det undermedvetna; en helt fantastisk metod! Du behöver inte heller ha en sjukdom för att hjälpa dig själv med healingkoden. Finns i pocket dvs. billigt! (Många väljer bort den här tekniknen då de tror att det är någon slags bluff; att på sex minuter läka liv. Så är icke fallet!) Du kan dessutom shoppa upp dig på en specialdesignad kod som är just för dig och ditt tillstånd. Det kan man göra hos några av de kodcoacher som finns i Sverige. Googla ett namn!

3. Bert Hellingers familjekonstellationer. Ännu ett potent och oerhört transformativt sätt att se hur jag har det på djupet med mig själv och min familj. Att se och uppleva de gömda familjemönstrena samt förändra djupa låsningar i familjesystemet är kärnan i familjekonstellationer enligt Hellinger. Mycket stora förändringar kan ske efter den här typen av inre arbete. Jag hjälper dig med en variant av familjekonstellationer där jag medialt och healingmässigt tittar på vem du är i förhållande till din familj. Vad jag gör är att jag helt enkelt konsulterar ditt livsmanus och sen berättar varför du befinner dig där du är och varför ditt liv kanske är blockerat, varför du är sjuk eller vad din livsuppgift är. Jag gör det genom att främst kika på din familjesjäl och det dina släktingar varit med om; det som filtreras ner till din verklighet idag; din vardag. Andlig släktforskning!  Läs mer här: Om mig – Yvonne Hedlund

4. Drömtolkning. Att ta emot sina drömmar och titta på dem på djupet är inte bara mycket vägledande utan ofta djupt läkande. Om du vill konsultera ett drömlexikon tipsar jag dig om att välja de som verkligen talar psyke och kanske är stöpta ur en jungiansk värld dvs. inte de lexikon som hävdar att en dröm om till exempel en apa betyder att du kommer vinna 3 miljarder på fredag klockan 16.00. Här kan du få hjälp med dina drömmar via mitt drömforum på Facebook Drömtolkning – din och min!

5. Kroppsterapi. För att vi ska kunna läka på djupet och verkligen förlösa det som vi är behöver vi ner på kroppsnivå och lösa upp. Pratterapi i all ära men det bästa tänker jag är att varva kroppsterapi med pratterapi (något som såklart också är mycket läkande) då våra trauman och sår sitter i vår kropp som är vårt undermedvetna. Att lösa upp en sorg som kanske sitter i ett knä betyder att kroppen/det undermedvetna kan befrias från gammalt junk och istället göra plats för själens ljus! Kroppen är enligt mitt sätt helt och fullständigt central för att kunna läka då vi behöver inbegripa vårt hem här på jord; den kropp vi valt att inkarnera i och som berättar vilka vi är och varför. Viktigt är att hitta rätt terapeut så att psyket/kroppen vågar och vill öppna sig. Rosenmetoden är ett exempel på en kroppsterapi som verkligen öppnar upp och läker på djupet.

6. Hypnos/regressioner. Att via hypnos gå rakt in i kärnan av problemet och lösa upp det kan förkorta läketid med massor av år och svårigheter. Hypnos är ett kanonbra sätt att verkligen lösa upp det som blockerar väg och många får hjälp inte bara med nutid utan genom att förlösa karmiskt bagage såsom tidigare liv som än idag påverkar.

7. Bön, meditation och andra metoder som syftar till att få kontakt med ditt inre. Jag väljer kroppsmeditation före “vanlig” då jag vill gå med hela mitt jag och trädmeditation är en variant på det. För dig som söker bönen. Här kan du oavsett vilken väg du vandrar; andlig eller religiös, be för dig själv, de dina eller andra. Du kan be för djur i nöd, människor i lidande eller sända energi till någon som behöver muntras upp. Du kan be för en plats där nöden råder eller be för dem som här ber om din hjälp: Bönerum

8. Andning. Att hitta sin andning och kunna andas sig själv in är också centeralt för läkning. Det finns många olika vägar att gå med anden och en av dem är tex kroppsterapi som inbegriper just andning. Rosenmetoden är en av dem. Frigörande andning en annan.

9. Dans, yoga och alla varianter som söker få in rörelsen (samt andning) i livet och kroppen. Att leka med kropp och själ och låta dem föra dig till en läkande plats är vad den här typen av läkning handlar om.

10. Healing. Många olika sorters healingtekniker kan hjälpa stort och där får man söka finna de som läker, öppnar upp och tar stora läkande kliv med just mig. Shamansk healing och andra vägar såsom Karuna är oerhört potenta och man får söka fråga sin vägledning om det som just här och nu är det bästa för mig; vad behöver just jag här och nu i form av healing. Här hittar du min shamanska healingsida på Facebook där du kan läsa mer om vad just jag kan erbjuda dig: Yvonne – healing

11. Grundning/jordning. Att grunda sig är att komma in i den kropp de flesta svävar utanför. När vi inte fortlöpande integrerar vilka vi är och vad vi möter ser vi inte heller till att besjäla vår kropp dvs. grunda oss och inkarnera fullt ut. Att leva utanför sin väg och sitt värv är att leva svårt, trasigt och krångligt och många är de som plötsligt vädrar morgonluft, finner sitt liv, när de inser betydelsen av att grunda och jorda sig. För om vi lever enbart från huvud (sväva utanför kropp) kan vi inte ta det steg kroppen som inkarnerad själ är menad att ta. I kroppen bor hjärtat och att grunda sig är att börja leva från hjärta; att älska livet som det är och omfamna varandet. Det är att paradigmskifta big time och inse att livet inte är ett enda lång räcka av görande utan att vi sitter tryggast och ljusast i varandet. Där låter vi huvudet vara hjärtats tjänare dvs. tvärtom mot hur det oftast är nu.  (En längre text på temat är på gång här på bloggen.)

12. Kreativt skapande. Måla, lek och skriv. (Att föra dagbok över sig själv, sin väg och sitt helande är en fin väg att lära känna sig själv på djupet.) Finn ditt personliga kreativa förhållningssätt till livet och lek liv! Läs mer: Skapa liv

13. SE – Somatic experiencing är en fantastisk metod som låter nervsystemet läka genom att få göra sig av med den högfrekventa energi som trauma, chocker och svår stress skapat och som “fastnat” i nervsystemet. Läkningen löser upp det som svårt varit (typ trauma) och metoden, framtagen av Dr. Peter Levine, lutar sig dessutom mot över 30 års forskning och erfarenhet av just trauma och dess följder.  Dr. Peter Levine har också skrivit en rad böcker på temat.

14. Ha en sann och uppriktig vilja att läka, vilja sin medvetenhet och sitt personliga ansvar i sitt liv och i just sin läkeprocess. C G Jung säger så här: ” People will do anything, no matter how absurd, to avoid facing their own souls.” Jag tänker att man, när man möter sina egna sår, behöver utrusta sig med sanningens svärd som man till exempel svingar genom de illusioner och lögner man håller sig med. Dessutom behöver man viljan att möta de hinder vi själva gärna ställer upp; sabotören osv. Plus att läkning ofta kommer med att vi behöver individuera dvs. separera oss från en gammal självbild, från flockens gamla bilder av oss och vilka vi är och istället bäras av våra egna ben; låta vår själ vecklas ut och själv bestämma självbild; hitta just min sanning. Det i sin tur kan betyda att vi behöver förändra hela vårt liv och kika in i vår skugga och äga den. Något som kan vara mycket utmanande för många och något man då kanske väljer att inte göra…. Här en fantastisk film om läkning och miraklerna däri: Why people don’t heal – Caroline Myss

00000000000000000

Här finns mer info om mig: Yvonne Hedlund eller här Om mig.

Här kan du få en gratis kort medicinsk reading: Medicinsk intuition – varför är jag sjuk?

Gå gärna också med i Medvetet föräldraskap

Här hittar du mina bloggtexter: Blogg

0000000000000000000000000

Art: Steven DaLuz

Skapa liv.

Många ser barns lekfulla kreativitet mest som kanske klipp och klistra medan kreativitet för barn snarare är livet där leken är dess drivkraft och barnet dess flöde. Ju mer jag som vuxen kan integrera och vara detta flöde desto mer kan jag dessutom möta mitt barn i det som det redan är; mottagare och skapare av sin lekfulla verklighet! Då är kreativiteten mitt absoluta förhållningssätt och nav i livet; en plats där jag som människa kan låta skapelsen flöda genom mig och visa mig min lekfulla väg.

Läs fler liknande texter på: Medvetet föräldraskap

7d7a8a4ffda0846cae865fbf95b71125

Här finns mer info om mig: Yvonne Hedlund eller här Om mig.